Schuttingen & Afrasteringen

Om u een duidelijk beeld te geven van onze hekwerken en poorten kunt u hieronder lezen hoe en met wat voor materialen deze vervaardigd zijn. De planken waarvan de tuinschermen en poorten vervaardigd zijn, hebben een breedtemaat van 145mm en een dikte van 18mm, tevens  zijn deze geschaafd en hebben ronde hoeken.

De planken worden bevestigd door middel van roestvrijstalen bolkopschroeven die, na voor geboord te zijn, in het hout gedraaid worden. De schroef wordt dusdanig aangedraaid dat de kop op de plank komt te liggen zodat er nauwelijks een beschadiging wordt aangebracht en vocht geen invloed heeft. Ook is het mogelijk de planken door middel van rvs spijkers te bevestigen zodat het product prijstechnisch wat goedkoper uitkomt. Het ophangen van schermen en poorten geschiedt door middel van gegalvaniseerde bevestigingsmaterialen. Als het wenselijk is om i.p.v. gegalvaniseerde, rvs materialen te gebruiken, is dit natuurlijk ook mogelijk.

De schuttingpalen die wij gebruiken, zijn doorgaans hardhouten palen, Angelim Vermelho. Dit is een hardhoutsoort die zich in onze organisatie door de jaren heen heeft bewezen. De afmeting van de paal is 7x7cm en  9x9 cm, in diverse lengtes. Heeft u een idee betreffende een alternatieve paal dan staan wij hiervoor open en kunnen we die in de offerte opnemen.

Bij het plaatsen van de palen gebruikt BV Koek een betonmengsel dat droog aan het paalgat toegevoegd wordt, waarna het vanzelf uithardt en zo een stabiele fundatie biedt.

Het door ons het meest gebruikte hout is:

- Geïmpregneerd hout
- Geïmpregneerd / waxed hout         
- Hardhout in diverse soorten

Wat betreft soorten en modellen kunt u bij ons terecht. Showmodellen geven een duidelijk beeld van de mogelijkheden. Wij luisteren goed naar uw wensen en passen hier ons ontwerp graag op aan. Download onze folder. Ook hebben we een beschikbaar.